ELINE CLAEYS

Eline Claeys heeft 8 jaar ervaring als thuisbegeleidster bij Het Raster vzw, een thuisbegeleidingsdienst met als doelgroep Autisme. Recent maakte ze de switch om als orthopedagoog individuele opvoedingsbegeleiding te geven in de gloednieuwe praktijk Movemus te Kalmthout.

 

Eline is opgeleid als praktijkgericht orthopedagoog aan de Karel de Grote Hogeschool en volgde de jaaropleiding “ouders begeleiden in afgestemd opvoeden” gegeven door collega spreker Jürgen Peeters.

 

Vanuit haar kennis en ervaring startte ze op het sociale media platform Instagram het profiel “etiketjes en afgestemd opvoeden” waar ze dagelijks 11,8 duizend volgers informeert over haar kernthema’s. Ze trekt de lijn vanuit haar ervaring met autisme door naar andere diagnoses en uitdagende situaties in de opvoeding van elk kind.

 

Daarnaast draagt ze deze visie uit tijdens haar ondersteunende job in het onderwijs. Eline helpt ouders en leerkrachten verder te kijken dan gedrag en geeft inzicht in de communicatie die hierin schuilt.  

 

Eline komt op het BLOEIcongres toelichten hoe we als zorgverlener afgestemd kunnen omgaan met kinderen met een diagnose. Maar ook hoe dun de lijn tussen wel of geen diagnose kan zijn en welke handvaten ouders en zorgverleners hierbij kunnen helpen.  

OF