ILSE VAN LOY

Ilse Van Loy studeerde geneeskunde aan de KU Leuven. In 2015 behaalde ze haar master als arts- specialist in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Van 2012-2015 volgde ze een opleiding tot cognitief gedragstherapeut aan de UGent. Daarna startte ze de opleiding tot psychodynamisch kinderpsychotherapeut aan de KU Leuven. Ze studeerde af in 2019.

 

In het najaar van 2015 ging ze aan de slag in het psychiatrisch ziekenhuis Heilige Familie in Kortrijk en ook in het centrum geestelijke gezondheidszorg in Izegem. In 2016 koos ze ervoor haar activiteiten binnen het PZ stop te zetten en haar activiteiten binnen CGG ter verruimen door ook het team in Kortrijk te versterken. Twee jaar later bouwde ze mee aan de gloednieuwe afdeling kinder – en jeugdpsychiatrie van AZ Sint-Maarten in Mechelen.

 

Na de geboorte van haar zoon sloeg ze een andere weg in en richtte ze haar multidisciplinaire privépraktijk Huis 8 in Lokeren op. Die opende de deuren op 2 maart 2020. In september van datzelfde jaar stichtte ze samen met haar echtgenoot Peter Van de Veire de vzw Huis 8. Met als doel elk kind toegang te kunnen geven tot multidisciplinaire zorg, ongeacht de financiële mogelijkheden van de ouders.

 

Ilse schreef het boek “Moeder waarom spelen wij (zo weinig)?” over het levensbelang van vrij spel. Ze omschrijft waarom spelen zo belangrijk is voor het leren en ontwikkelen van kinderen. Het boek is een wetenschappelijk onderbouwd pleidooi voor het terugkeren van vrij spel in de autoritaire en gereguleerde wereld waarin onze kinderen vandaag opgroeien.  

 

Het thema van haar boek zal ook het thema van de voordracht op het BLOEIcongres zijn. Een lezing boordevol boeiende kennis over het belang van vrij spel voor de ontwikkeling van kinderen.

OF