JÜRGEN PEETERS

Jürgen Peeters is leraar, psychotherapeut en procesbegeleider van teams. Hij begon zijn opleiding tot leraar in 1989, aan het H. Pius-X instituut in Antwerpen, en studeerde in 2001 af als psychotherapeut aan de Educatieve Academie in Berchem.

 

Gedurende zijn carrière volgde hij talloze bijscholingen over thema’s aangaande ontwikkeling van kinderen maar ook menselijke relaties, teamprocessen, organisatiedynamiek en leiderschap. Hij is auteur van “Kinderen zijn geen puppy’s. De kracht van zelfsturing in opvoeding”. Daarnaast is hij ook de eerste Vlaamse Aware Parenting Instructor opgeleid door Aletha Solter, grondlegger van Aware Parenting. Hij werkt al meer dan 20 jaar in diverse settings rond de ontwikkeling van kinderen en jongeren. In 2000 richtte hij De Onderstroom op, zijn eigen praktijk voor vorming, supervisie en coaching.

 

Hij zal ons tijdens het BLOEIcongres door de ogen van het kind laten kijken en ons aan het denken en voelen zetten rond de omgang met adolescenten. Pasklare antwoorden zal hij niet geven, maar eerder materiaal om zelf in de praktijk mee aan de slag te gaan. Elk kind is immers, net als zijn ouders, uniek en anders.

OF