KRISTEL LAUWERS

Kristel Lauwers studeerde af aan de KU Leuven als kinder- en jeugdpsychiater. Later volgde ze een opleiding tot gezins-, relatie- en systeemtherapeute bij Context Leuven. Ze is Infant Mental Health specialist via de opleiding van Rino Vlaanderen. Ze werk vooral rond ontwikkelings- en opvoedingsproblemen bij kleuters tussen 2,5 en 6 jaar.


Daarvoor gebruikt ze haar kennis uit vele bijscholingen oa de vormingsmodule ontwikkeling WAIMH Vlaanderen, psychodynamiek van de vroege ouder-kindbehandeling Rino Vlaanderen, Opleiding Ambiance en MIG. Benoit Rino Amsterdam, online basic course DIR Floortime, Online training EAS. Biringen, ADOS opleiding SIG. Momenteel heeft ze de opleiding tot EMDR-therapeute (zowel volwassenen als kinderen, beiden deel 1 en 2, Integrativa) bijna afgerond.  Ze deed ervaring op als kinderpyschiater bij Virenze in Nederland (2006-2016) met infants, kinderen en jongeren. Ze richte in 2010 de Lampion op samen met collega kinder- en jeugdpscyhiater Karlein Debaene. Na haar ervaring in Nederland werkte ze tot 2019 bij CGG Passant te Leuven. Sinds 2019 is ze supervisor op kleine K, de dagbehandelingsafdeling voor kleuters (2,5-6j) te UZ Leuven.


Vanuit haar ervaring met de opvoeding en ontwikkeling van kleuters brengt Kristel op het BLOEIcongres een voordracht waarin ze de regulatie van kleuters zal toelichten.

OF